Bij Citroën is in 2025 van iedere bedrijfswagen elektrisch model beschikbaar

By

Citroën heeft de plannen aangekondigd voor de elektrische toekomst van zijn bedrijfswagens. Tegen 2025 is elke model beschikbaar met elektrische aandrijving. Citroën is momenteel het zesde bedrijfswagenmerk van Europa met een marktaandeel van 9,2 procent in de eerste helft van 2019.

In navolging van de reeds leverbare elektrische Berlingo en de elektrische Jumper die begin 2020 op de markt komt, volgt in datzelfde jaar ook de emissievrije Jumpy, in 2021 gevolgd door een elektrische New Berlingo Van.

De huidige generatie Citroën Jumpy werd onlangs uitgeroepen tot Bestelauto van het Jaar 2020. Citroën Bedrijfswagens lanceert in 2020 een volledig elektrische variant van de besteller. Hij komt in 2 verschillende uitvoeringen die niet alleen emissievrij rijden mogelijk maken, maar ook het comfort voor de bestuurder en passagiers naar een hoger plan tillen. De variant met een 50-kilowattuur sterke batterij krijgt een range van 200 kilometer (WLTP), de variant met 75 kilowattuur sterke batterij rijdt maximaal 300 kilometer (WLTP) op een volle accu. Het laadgewicht van 1.200 kilogram is gelijk aan dat van de dieselversies en de elektrische variant mag maximaal 1.000 kilogram geremd aanhangwagengewicht trekken.